Informatie

Verzwaringsdeken kind

Goed en voldoende slapen is belangrijk voor je kind. Het heeft een grote impact om het immuunsysteem. Het is belangrijk voor de groei, ’s nachts worden namelijk groeihormonen aangemaakt. Het heeft een invloed op het korte termijn geheugen en het beïnvloed de leerfunctie, als je kind niet goed uitgerust is, heeft je kind meer moeite met leren. Wist je dat je volwassen brein minimaal 7 tot 8 uur slaap nodig heeft oer nacht om te kunnen herstellen? Bij kinderen (vanaf 4jaar) is dit, afhankelijk van hun leeftijd, tussen de 12 en de 9 uur. Maar wat als je kind niet voldoende rust krijgt? Door ADHD, angststoornissen, chronische slapeloosheid of andere symptomen. Een verzwaarde deken kan wellicht een mooie oplossing zijn voor jouw kind om een betere nachtrust te krijgen. dan een oplossing zijn. In deze blog vertellen we je alles over de voordelen van deze verzwaarde deken voor je kind.

Er zijn verschillende slaap verstorende factoren, die de nachtrust van je kind kunnen beïnvloeden. Daarin willen wij jullie meer vertellen in een volgend blog. In dit blog vertellen wij je alles wat je moet weten wanneer je een verzwaringsdeken voor je kind wilt kopen / aanschaffen. Wij gaan dieper in op de meest gestelde vragen van ouders, waardoor je keuze voor de beste verzwaringsdeken voor je kind makkelijker kan worden gemaakt.


Een verzwaringsdeken kent veel verschillende namen, namelijk: verzwaarde deken, zware deken, zwaartedeken, verzwaard dekbed, weigthed blanket en ballendeken. En met al deze woorden bedoelen wij hetzelfde: een deken/dekbed, zoals je gewoonlijk gewend bent, maar dan extra zwaar. Zo helpt de verzwaringsdeken voor kinderen om jouw kind beter te laten slapen en prikkels te verwerken. De zware deken vormt zich naar het lichaam en voelt, door het gewicht, aan als een comfortabele knuffel. Dit helpt het zenuwstelsel ontspannen en helpt om stress en angst weg te nemen. Dit alles met als resultaat: een betere nachtrust voor jou kind, en dus ook voor jullie als ouders!

Kwaliteit en hypo-allergeen
De binnenlaag is gemaakt van 100% premium ademend katoen en de compartimenten zijn gevuld met hypo-allergene, niet-giftige, geurloze glaskralen die gelijkmatig in elk compartiment zijn verdeeld. Alleen het beste is goed genoeg voor onze kinderen, toch!

7 lagen design
De goedkopere verzwaringsdekens hebben vaak 5 lagen. De duurdere zwaartedekens hebben een 7-laags design. Deze 7 laagse kwalitatieve dekens gaan langer mee. Er zitten twee extra beschermlagen tussen de vulling en de buitenste laag, waardoor de vulling niet gaat ‘lekken’. De SlaapSter  verzwaringsdekens voor kinderen bestaan elke en alleen uit een 7 laags deken. Wat de beste kwaliteit waarborgt voor deze zware dekbedden.

De deken voelt erg zwaar aan. Bij de keuze van het juiste gewicht en formaat zorgt deze voor een aangename subtiele druk op het lichaam van je kind. De druk wordt gelijkmatig verdeeld, waardoor je vrij kunt bewegen, maar tijdens je slaap toch stiller blijft liggen. Door de gelijkmatige verdeling, voelt de verzwaringsdeken voor kinderen niet als een belemmering, maar als comfort.


Maar wat is nu de juiste maat voor het verzwaringsdeken voor mijn kind?
Wij hebben formules ontwikkeld voor de juiste maat en gewicht van de verzwaringsproducten, passende bij de wensen van jou kind. Daarvoor hebben wij een tabel voor jullie gemaakt die maar afgelezen hoeft te worden. Het is belangrijk dat het gekozen gewicht rond de 10% van het lichaamsgewicht is. Maar per maat deken is dit weer wisselen. Bij een grotere deken is dit percentage weer hoger, omdat er meer gewicht van de deken verloren gaat die niet op het lichaam maar ernaast ligt.

Voor kinderen kleiner dan 1.25m adviseren wij de maat 100x150cm. Is je kind groter dan 1.25m dan adviseren wij de dekenmaat 140×200 Deze valt namelijk het mooiste rondom het lichaam van het kind. Een van de veel voorkomende vragen is: Maar 100×150 past niet netjes op het bed? En dat klopt helemaal. Een verzwaringsdeken is daarin toch net wat anders dan een gewoon dekbed. Het gaat hierbij specifiek om de werking van de weken met als resultaat dat jouw kindje beter zal slapen. Hierbij hechten wij minder aandacht aan hoe het deken eruit ziet op het bed. Je kindje slaapt, heeft de oogjes gesloten, en daarmee wordt iedereen gelukkiger. Een verzwaard dekbed mag niet over de randen van het bed vallen, want door het extra gewicht, valt het deken daardoor sneller op de grond. Het is de bedoeling dat jouw kind helemaal ingesloten ligt in de deken, voor het beste resultaat. Om dat toch tegemoet te komen over het uiterlijk van de deken op de slaapkamer, heeft SlaapSter wel een ruim aanbod in leuke, lieve en ook stoere kinder prints. Zo heb je toch een hele leuke deken, die ook nog eens effectief is!

Verzwaringsdekens voor kinderen
Maat 100x150cm = 8-12% van het lichaamsgewicht

Gewicht dekenGewicht kind
1,8 kg15 t/m 22,5 kg
2,4 kg20 t/m 30 kg
3,4 kg28 t/m 42,5 kg

Maat 140x200cm = 12-16% van het lichaamsgewicht

Gewicht dekenGewicht kind
3 kg19 t/m 25 kg
4 kg25 t/m 33 kg
5 kg31 t/m 42 kg

Hoezen voor over de kinder verzwaringsdekens
Wij adviseren ALTIJD een hoes over de verzwaringsdeken te gebruiken. Een dekbed gebruik je immers ook niet zonder dekbedhoes. Een verzwaringsdeken kan gewassen worden, maar door de grootte en het gewicht is dit niet eenvoudig. Terwijl de hoes snel en eenvoudig gewassen kan worden.

De dekens worden, zoals eerder genoemd, gemaakt van 100% ademend katoen. Dit is geschikt voor alle seizoenen. De vulling van de verzwaringsdeken heeft de eigenschap dat deze geen warmte vasthoud, zoals een dekbed dat wel doet. Het granulaat is van nature koel en neemt langzaam je lichaamstemperatuur aan. De dekens zijn gemaakt van kwalitatieve 100% ademend katoen, waardoor de deken ademt en zo ook in de zomer gebruikt kan worden, zonder gevaar voor oververhitting. De deken is daardoor koel in de zomer en warm in de winter.

De hoezen hebben wij beschikbaar in verschillende materialen, namelijk:
Minky fleece: Deze is geschikt voor de mensen die het van nature sneller koud hebben. Lekker warm voor de koude dagen. Dit is de meest gebruikte hoes bij de verzwaringsdekens voor kinderen. Hierin zijn leuke prints beschikbaar.
Katoen: Voor kinderen maken we ook basic katoenen hoezen, voor de echte warme dagen. Omdat deze hoezen minder lang en vaak gebruikt worden, ten opzichte van de minky fleece hoezen, hebben we deze voor kinderen alleen in basic kleuren, zonder prints. Mocht er voldoende vraag naar zijn, gaan we deze dekens uiteraard ook aanbieden in leuke printjes voor de slaapkamer.

Geeft jij jouw kind de nachtrust die ze verdiend? Klik hier om het verzwaringsdeken voor je kind te kopen in onze shop. Alle bestellingen die voor 16uur worden geplaatst, worden diezelfde dag nog verzonden. Wij willen graag dat je helemaal tevreden bent, daarom geven wij de service van 30 dagen gratis en vrijblijvend te proberen. Vind jouw kind de deken helemaal niet fijn, ondanks alle wetenschappelijk geteste en bewezen voordelen? Geen probleem. Kijk in ons retourbeleid voor het gratis retourneren.